VR1m draaitafel

Ons meest geavanceerde kindje…

Wij maken reeds enkele jaren de diverse draaitafels voor 360° productfotografie, zowel voor ons zelf als voor derden. Wij werken dus ook zelf met onze eigen draaitafels en leren daarvan hoe de hard- en software steeds verder kan worden verbeterd.

Nu, na zo’n vier generaties draaitafels ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd te hebben, zijn we trots om onze laatste en daarmee meest geavanceerde draaitafel te presenteren, de VR1m.

Het doel van deze VR1m was, een draaitafel te bouwen zonder speling, met een nauwkeurigheid van 0,05 graden. De VR1m haalt deze specificaties met gemak en haalt in praktijk zelfs een herhalingsnauwkeurigheid van 0,02 graden.

Verder moest het een stevige en toch draagbare draaitafel worden. De VR1m is slechts 45x45x15 cm groot en kan desondanks een schijf van 1 meter ondersteunen en een last van 100 kg dragen.  

De VR1m moest ondanks deze hoge specificaties toch nog steeds betaalbaar zijn. Wij zijn trots om te zeggen dat het gelukt is om de VR1m te kunnen produceren en aanbieden voor de zeer concurrerende prijs van €1395,- 

De VR1m wordt door ons zelf in kleine series geproduceerd en is derhalve uit voorraad leverbaar. 

VR1m Prijs € 1395,- (excl. BTW)

 

VR1m draaitafel
De VR1m - Klik op de afbeelding voor een 360° presentatie
Bekijk de video van de VR1m

De 3 modi van de VR1m:

1. 360° productfotografie

instelbaar aantal stops per omwenteling
instelbare rotatiesnelheid
instelbare acceleratie
instelbare pauze- / stabilisatietijd
instelbare trigger-tijd van de camera
instelbaar aantal triggers per stop
relatieve en absolute modus
kruislaser automatisch aan/uit (nooit aan tijdens foto)
continue rotatie tbv video mogelijk
nulstelling huidige stand
ga naar (goto) functie (hoek invoer)

2. Stop-motion animaties en complexe 360° productfotografie

instelbare relatieve hoekverdraaiing per stop
indien gewenst: laser aan tijdens iedere stop (automatisch uit tijdens het maken van de foto)
verder dezelfde instellingen als bij de 360° productfotografie

3. Productfotografie vanuit een vast aantal hoeken

zelf samen te stellen lijst met gewenste hoeken
mogelijkheid tot het éénmalig of eindeloos doorlopen (lus) van alle hoeken in de lijst.
verder dezelfde instellingen als bij de 360° productfotografie

Technische specificaties van de VR1m:

maximale objectschijf diameter: 100 cm (optioneel)
maximaal toelaatbaar gewicht van het object: 100 kg
diameter stalen topschijf (meenemer voor objectschijf): 40 cm
stalen topschijf is voorzien van 8 voorgetapte M6 gaten, zodat u hier uw eigen topschijf op kunt monteren. U kunt natuurlijk ook een van onze optionele topschijven kant en klaar kopen.

Prijs VR1m: €1395,- (excl. BTW)

360° productfotografie modus (stappen per 360°)
Stop-motion modus (graden per stap)
Productfotografie vanuit een aantal hoeken

Optionele accessories voor de VR1m:

• Objectschijven (met magneet hechting)

Objectschijven zijn de ondergrond op de draaitafel waar men het te fotograferen object / product op neer zet. Deze schijven vergroten het cirkelvormige oppervlak om het object heen, waardoor de randen van de draaischijf buiten die van het object vallen. De objectschijf is dus niet zo zeer bedoeld om het object te ondersteunen en heeft dus meer een functie voor de fotografie dan voor de stabiliteit van het object. Als men objecten wenst te fotograferen die op punten rusten die niet op een tafel van 40 cm diameter passen (de diameter van de VR1m meenemer), dan dient men de objectschijf uit een stevig materiaal te maken (zoals spaanplaat of MDF) en deze plaat te bevestigen middels de 8 voorgetapte gaten in de meenemer (zwarte topschijf) van de VR1m. De VR1m is gespecificeerd om objecten van 100 kg te kunnen roteren. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat er bij zware objecten van uitgegaan wordt dat deze hun gewicht in het midden van de draaischijf geconcentreerd hebben. 

Onderstaande objectschijven zijn van een licht materiaal gemaakt en worden magnetisch vastgezet op de stalen meenemer van de VR1m. Deze zijn ideaal voor objecten met een “footprint”  van 40 cm (diameter) of kleiner. 

Prijzen objectschijven:

• Ø 60 cm   – prijs €   80,-
• Ø 80 cm   – prijs € 120,-
• Ø 100 cm – prijs € 200,-

 

• Kruislaser

Een kruislaser is bedoeld om het midden van de objectschijf aan te geven middels twee elkaar kruisende rode (laser)lijnen. Hierdoor kunt u het object / product makkelijker midden op de objectschijf zetten. 

• Focuseerbare kruislaser (5mW rood).
• Incl. voeding en bekabeling 
  (kan direct op de VR1m aangesloten worden)

 prijs kruislaser vanaf € 80,-

 

Camera trigger kabels

Camera trigger kabels worden op de VR1m aangesloten, teneinde de VR1m in staat te stellen de camera te doen triggeren (een foto te laten maken). Er zijn verschillende trigger kabels voor de diverse typen camera’s. U dient bij de aanschaf van uw VR1m aan te geven voor welke camera u een trigger kabel bijgeleverd wenst te hebben. Bij iedere VR1m wordt 1 trigger kabel gratis bijgeleverd. 

De 3 verkrijgbare maten object schijven - met magneet bevestiging
kruislaser-type1
Een van de soorten kruislasers die bij de VR1m geleverd kan worden als accessoire
triggerkabel-Canon
Een camera trigger kabel voor Canon DSLR camera's

Handleiding van de VR1m

Een duidelijke Nederlandstalige handleiding van de VR1m mag natuurlijk niet ontbreken. In deze 37 pagina’s tellende handleiding worden, rijkelijk geïllustreerd, alle instelmogelijkheden behandeld. Voorst worden er de diverse werkwijzen in besproken voor het voorbereiden en uitvoeren van 360° fotografie met de VR1m.

Alles komt aan bod: Van het aansluiten van de camera en de kruislaser tot het instellen van de parameters voor de stabilisatietijd en trigger tijden.

Klik op de afbeelding of de onderste knop om de handleiding te bekijken en de mogelijkheden van de VR1m te leren kennen.

Of klik op onderstaande knop om de handleiding voor off-line gebruik te downloaden als PDF.

HANDLEIDING-IMAGE
Klik op de afbeelding om de handleiding online te bekijken.

De VR1m kan met iedere smartphone of tablet draadloos worden bediend middels onze Android of iOS App. 

Klik op het icoontje hiernaast (of hieronder) om uw versie van de app te downloaden uit de App Store of uit de Play Store.

U kunt de VR1m ook bedienen vanaf iedere laptop. U heeft dan geen App of aanvullende software nodig. De VR1m kan namelijk bediend worden vanuit iedere browser. In de handleiding leest u hoe u uw laptop kunt verbinden met de VR1m.