VRman draaitafel

Edit

De VRman draaitafel

De VRman is onze handmatig bediende draaitafel (of indexeertafel zo men wil) met duidelijk voelbare  stops. Het aantal stops per omwenteling kan worden gekozen door de Selector aan de onderkant van de draaitafel te verzetten naar een andere instelling.

Zo kan men kiezen uit het volgende aantal stops: 

8, 12, 16, 24, 36, 48, 72 stops per omwenteling.

De veerdruk van de Selector kan worden afgesteld zodat de draaitafel licht en soepel – of juist zwaar en dwingend zijn indexering laat voelen. 

De VRman is een extreem robuuste draaitafel, geheel gemaakt van RVS en (10 mm dik) aluminium, voorzien van twee lagen poedercoating. De VRman heeft een  diameter van 60 cm en kan lasten dragen van 300 Kg. 

De VRman is een tools die iedere fotograaf in staat stelt om zeer nauwkeurige 360 presentaties te maken, zonder daarvoor software te hoeven installeren en die onder de arm meegenomen kan worden naar de klant. We hebben dan ook reeds meerdere tientallen VRman draaitafels aan Nederlandse en Belgische studios verkocht. 

Prijs €750,- (excl. BTW) 

VRman-2014-3
Edit

Designfilosofie van de VRman

Bij het ontwerpen van de VRman zijn we uitgegaan van de wens om degelijke handmatige draaitafel voor fotografie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om bij iedere omwenteling nauwkeurig dezelfde standen aan te nemen. 

Door gebruik te maken van een kogel die door een drukveer tegen een RVS schijf met gleuven geduwd wordt komt de draaitafel steeds weer zonder speling in exact dezelfde positie terecht. 

Doordat de draaitafel verder geen stroombron nodig heeft is hij gemakkelijk mee te nemen en kan men met deze draaitafel op elke locatie een nauwkeurige 360° presentatie maken middels een eenvoudig op te zetten studio-opstelling (zie afbeelding).

Edit

Specificaties van de VRman

• Zeer robuuste geheel metalen draaitafel / indexeertafel.
• Aantal stop per omwenteling instelbaar op:
  8 / 12 / 24 / 36 / 48 / 72 stops/omw.
• Maximaal toelaatbaar gewicht op de draaitafel (centrum) 300Kg.
• Geschikt voor inbouw
   (middels 4 stuks M6 bouten ter plaatse van de rubberen pootjes)
• Geschikt voor opbouw van een grotere objectschijf
  (middels 8 stuks M6 bouten in voorgetapte gaten in aluminium objectschijf)
• Gewicht VRman 12 Kg.
• Afmetingen 60 cm diameter. Hoogte = ca. 6cm (incl pootjes)

VRman-2014-2
Zijaanzicht van de VRman
Edit
Edit

Handleiding van de VRman

In deze handleiding van de VRman wordt niet alleen ingegaan op de mogelijkheden van de VRman, maar ook komt uitgebreid de workflow aan de orde van het maken van een 360° presentatie met de VRman.

Dus ook als u de met een andere handmatige draaitafel werkt, staan in deze handleiding veel handige tips & tricks.

NB. Deze handleiding werd in 2014 geschreven en spreekt derhalve nog van de mogelijkheid om 360° presentaties als Flash presentatie op uw website weer te geven. Inmiddels heeft (nog voor zijn dood in 2011) Steve Jobs deze mooie presentatievorm om zeep geholpen, omdat hij destijds ruzie had met de makers van Flash. Vanwege zijn grote aanhang, werden zijn argumenten van veiligheidsrisico’s van Flash geloofd (alsof daar niets aan te doen zou zijn geweest) en hebben we jarenlang zonder goed alternatief moeten leven. Anno 2014 hadden wij feitelijk nog geen goed alternatief voor Flash en daarom werd Flash toen nog regelmatig gebruikt voor 360° presentaties. Voor Apple devices had men dan een andere player nodig die niet met Flash werkte maar met HTML5. Anno 2020 is HTML5 echter uitgegroeid tot een (redelijk) volwaardig multimediaal platform dat wat de 360° presentaties betreft (met javascript gecombineerd) een even goede Job (haha) doet.  Nu is het dus geen discussie meer welke player gebruikt moet worden voor welk type device. HTML5 werkt nu op alle browsers en alle devices.

Klik op de afbeelding of de onderste knop om de handleiding voor off-line gebruik te downloaden als PDF.

Klik op de afbeelding om de handleiding te downloaden.