VRman draaitafel

De VRman draaitafel

De VRman is onze handmatig bediende draaitafel (of indexeertafel zo men wil) met duidelijk voelbare  stops. Het aantal stops per omwenteling kan worden gekozen door de Selector aan de onderkant van de draaitafel te verzetten naar een andere instelling.

Zo kan men kiezen uit het volgende aantal stops: 

8, 12, 16, 24, 36, 48, 72 stops per omwenteling.

De veerdruk van de Selector kan worden afgesteld zodat de draaitafel licht en soepel – of juist zwaar en dwingend zijn indexering laat voelen. 

De VRman is een extreem robuuste draaitafel, geheel gemaakt van RVS en (10 mm dik) aluminium, voorzien van twee lagen poedercoating. De VRman heeft een  diameter van 60 cm en kan lasten dragen van 300 Kg. 

De VRman is een tool die iedere fotograaf in staat stelt om zeer nauwkeurige 360 presentaties te maken, zonder daarvoor software te hoeven installeren en die onder de arm meegenomen kan worden naar de klant. We hebben dan ook reeds meerdere tientallen VRman draaitafels aan Nederlandse en Belgische studios verkocht. 

Prijs €1250,- (excl. BTW) 

VRman-2014-3

Designfilosofie van de VRman

Bij het ontwerpen van de VRman zijn we uitgegaan van de wens om degelijke handmatige draaitafel voor fotografie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om bij iedere omwenteling nauwkeurig dezelfde standen aan te nemen. 

Door gebruik te maken van een kogel die door een drukveer tegen een RVS schijf met gleuven geduwd wordt komt de draaitafel steeds weer zonder speling in exact dezelfde positie terecht. 

Doordat de draaitafel verder geen stroombron nodig heeft is hij gemakkelijk mee te nemen en kan men met deze draaitafel op elke locatie een nauwkeurige 360° presentatie maken middels een eenvoudig op te zetten studio-opstelling (zie afbeelding).

Specificaties van de VRman

• Zeer robuuste geheel metalen draaitafel / indexeertafel.
• Aantal stop per omwenteling instelbaar op:
  8 / 12 / 24 / 36 / 48 / 72 stops/omw.
• Maximaal toelaatbaar gewicht op de draaitafel (centrum) 300Kg.
• Geschikt voor inbouw
   (middels 4 stuks M6 bouten ter plaatse van de rubberen pootjes)
• Geschikt voor opbouw van een grotere objectschijf
  (middels 8 stuks M6 bouten in voorgetapte gaten in aluminium objectschijf)
• Gewicht VRman 12 Kg.
• Afmetingen 60 cm diameter. Hoogte = ca. 6cm (incl pootjes)

VRman-2014-2
Zijaanzicht van de VRman